Doornroosje
loader

Vök + Mountain Bird

Geen webverkoop
7 mrt 2018
  • Normaal€ 14,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

De jonge IJslandse band Vök maakt intense, dromerige elektropop, met melodieuze vocalen en grimmige geluiden. Het mixt weemoedige elektronica en melodieuze zang met saxofoon en gitaar. 

De band heeft het hypnotische van The XX en de zachtheid van The Knife, maar hun IJslandse bloed zorgt ervoor dat ze een eigen geluid hebben. Het viertal bestaat uit zangeres Margrét Rán (toetsenist en zangeres), Andri Már (saxofoon, electronica), gitarist Ólafur Alexander en drummer Einar Stef. Vök bracht hun EP ‘Tension’ uit in 2014 op het IJslandse label Record Records. De EP kreeg internationale aandacht. De New York Times schreven “Vök deelt het trage tempo, de fluisterende vrouwelijke vocalen, echoënde baslijnen en melancholie met The xx”.

De band speelde gedurende 2014 en 2015 het jaar op vele internationale festivals zoals Great Escape, Reeperbahn en Roskilde en kreeg overal lovende recensies. In Nederland speelden ze o.a. op Eurosonic, Incubate, London Calling, Nordic Delight en Into The Woods. Vök kwam in 2017 met nieuw werk, eerst met de single ‘Show Me’, gevolgd door hun full length debuutalbum ‘Figure’ die in april 2017 uitkwam, gevolgd door een uitgebreide Europese tour. En dat is nog maar het begin, want in 2018 kunnen we meer moois verwachten van de IJslanders.

Bekijk de foto's (Mountain Bird)
Bekijk de foto's (Vök)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.