fbpx
Afbeelding voor Weval + Fjaler

Weval + Fjaler

zaterdag 22 februari 2020
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 22 februari 2020
start:
20:15 uur

Weval is een jong producersduo bestaande uit twee uitermate getalenteerde Nederlanders: Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. De muziek van Weval is te omschrijven als een crossover tussen aangrijpende electronica, deephouse en pop en staat bekend om de warme sound, analoge synthmelodieën en intense, hypnotiserende ritmes.

Het duo debuteerde in 2013 met de “Half Age” EP en bracht sindsdien enkele EP’s en hun debuutalbum “Weval” uit op het toonaangevende Duitse label Kompakt (ook thuisbasis van o.a. The Field, Gui Boratto, The Orb). Begin 2019 kwam het nieuwe album van de band uit “The Weight”. Op het album horen we een vrijere Weval, die nog steeds electronische muziek maken maar wat minder voor de dansvloer en wat meer bandgeorienteerd. De muziek is nog atmosferischer en dromerig maar heeft nog altijd de onderhuidse spanning waar we de band van kennen. Live komt Weval uitermate goed tot hun recht vanwege de sterke, extatische opbouw van hun sets.

Als support verwelkomen we Fjaler. Fjaler  gebruikt elementen uit ambient, klassieke en elektronische muziek. Gebaseerd op synthesizers, effectpedalen en samples is dit project geïnspireerd op geluid. De uitvoeringen zijn gebaseerd op improvisatie, zodat elk concert een unieke reis wordt door weelderige soundscapes, minimalistische melodieën en krachtige elektronica.

genre

electronic, dance

Weval + Fjaler

zaterdag 22 februari 2020

placeholder