fbpx
Wine Lips

Wine Lips

+ Bongloard

vrijdag 16 augustus 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 16 augustus 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Punk, rock en psychedelica. Wine Lips uit Canada brengt deze drie stijlen samen tot een uiterst energiek en opzwepend geheel. Fuzzed out garagerock die voelt als een overschot aan suiker en adrenaline waarbij stilzitten een welhaast onmogelijke opgave is. Na hun uitverkochte show in Merleyn komt de band nu met een splinternieuw album weer naar Nijmegen. Ditmaal om Doornroosje om te toveren tot een kolkende massa.

Begonnen als drie huisgenoten in verschillende bands, kwamen ze in 2017 samen om een ‘easy punkband’ te starten. In rap tempo schudden de bandleden fijn rammelende garagerockliedjes uit de losse pols alsof het niets is. Na de succes plaat ‘Mushroom Death Sex Bummer party’ is daar nu het splinternieuwe werk ‘Super Mega Ultra’. Een titel die de sound van de band perfect omschrijft. Een psychedelische trip waar de emotie en rauwe energie van af spat. De mix van psychedelica, acid rock, fuzzy garagerock, 60’s surf knalt de speakers uit. Luister maar eens naar de nummers ‘Eyes’ of ‘Derailer’. De band uit Toronto is een dikke aanrader voor liefhebbers van o.a. Thee O Sees, Ty Segall en Frankie & The Witch Fingers en The Reatards.

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard breekt elke zaal af. Dit opwindende, jonge power-trio brengt een intense mix van psych en garage rock, geïnspireerd door artiesten als Ty Segall en Thee Oh Sees. Ze bombarderen het publiek met schurende gitaren, stevige baslijnen en dreunende drums. Hun indrukwekkende live reputatie is Bongloard vooruitgesneld, want ook Wine Lips zijn fan! Komt dat even goed uit, a match made in heaven.

genre

rock, garage rock, psychedelische rock

media

Wine Lips

vrijdag 16 augustus 2024

placeholder