fbpx
WITCH

WITCH inc J Mascis

woensdag 26 juni 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 26 juni 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

WITCH, met J Mascis in de gelederen, staat bekend om hun gruizige en psychedelische fuzz geluid. De Amerikaanse band weet doom, garagerock, punk en metal op een fantastische wijze bij elkaar te brengen.

WITCH is ontstaan uit een huwelijk van schijnbaar tegenstrijdige invloeden. De voorliefde voor zowel Black Sabbath als Mastodon deden J Mascis, bekend van Dinosaur Jr., en kompaan Dave Sweetapple besluiten een nieuw project te starten naast hun eigen bands. Het resulteerde in een titelloos debuutalbum dat de nodige stof op deed waaien. Klassieke rockstructuren worden op dit album in de blender gegooid met een heavy en gruizig gevolg. Het openingsnummer ‘Seer’ is uitgegroeid tot een ware culthit met miljoenen streams. De nummers op het tweede album  ‘Paralyzed’ uit 2008 zijn nog wat puntiger en energieker. Nummers die zowel liefhebbers van Black Sabbath, Dinosaur Jr als Uncle Acid and the Deadbeats en King Gizzard and The Lizard Wizard kunnen bekoren.

Na deze twee platen is het lang stil gebleven rond de band. Tot nu, want binnenkort verschijnt na dik 15 jaar een derde langspeler. De reden ook om weer live te gaan toeren. Dat maakt natuurlijk uiterst nieuwsgierig.

genre

rock, garage rock, psychedelische rock, fuzz rock, doornroosjepas

media

WITCH

woensdag 26 juni 2024

placeholder