Doornroosje
loader

Wreckless Eric + Sterling Roswell

Geen webverkoop
22 nov 2014
  • Normaal€ 10,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

In zijn 37-jarige carrière heeft Eric Goulden aka Wreckless Eric zeventien albums gemaakt en samengewerkt met uiteenlopende artiesten als Yo La Tengo, The Blockheads (met en zonder Ian Dury), The Lightning Seeds, The Proclaimers, Holly Golightly, Cliff Richard, The Monkees, Ian Hunter, Die Toten Hosen en Two Lone Swordsmen. Medio jaren ’70 stond hij onder contract bij het legendarische Stiff Records waar hij naast Elvis Costello, Ian Dury en Nick Lowe een van de paradepaardjes was. De afgelopen zes jaar maakte hij drie albums en werkte hij samen met zijn vrouw, de songwriter en muzikante Amy Rigby. De Engelsman woont al vele jaren in New York waar hij zijn tijd doorbrengt met schilderen, schrijven en opnemen.

Eric heeft onlangs getekend bij Fire Records die een heruitgave campagne startte. Zo brachten zij 2 albums van de legendarische garagerockband ‘The Len Bright Combo’ uit, waarvan hij de zanger, songwriter en gitarist was. Met zijn scherpe en doorleefde stem is Wreckless Eric een icoon in de popmuziek. New wave, punkrock, post-punk, stoner, country en folk; geen stijl is hem vreemd.

Wreckless Eric wordt regelmatig geprezen door collega muzikanten en kunstenaars. Zo coverde Lou Reed, een week voor zijn dood ‘Eric’s Take The Cash’ en beschreef dit nummer als prachtig en tijdloos. In 2012 noemde de schilder Peter Blake, Wreckless Eric als een van de belangrijkste popiconen van de afgelopen 40 jaar. Hij tekende Eric op de remake van The Beatles Sergeant Pepper’s hoes waar hij een plekje kreeg tussen David Hockney en Grayson Perry.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden