fbpx
X Raiders

Special Farewell Show (ft. Rectum Raiders)

X Raiders

+ Otto Orgel

zaterdag 2 juli 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 2 juli 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Oh noooo!! X Raiders stopt ermee! Voorlopig althans…daarom geeft de band nog een afscheidsschouw in hun thuishonk Merleyn om het dak er voor de laatste keer af te blazen. Be there or be square!

Rauw, hard en sexy. X Raiders zijn vijf jongemannen die rock ‘n roll nieuw leven inblazen. Vergeet alles over hokjes en genres: X Raiders maken een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is. Headbangen? Check! Crowdsurfen? Check! Moshpits? Check! Dat X Raiders niet houden van stilstaan, bewezen ze eerder op festivals als Paaspop en Zwarte Cross. Hun debuutalbum uit 2017 ontving lovende reacties en deze laatste keer gaat de lat nóg hoger gelegd worden, aanrader voor liefhebbers van hard en snel gitaargeweld. Kom nog 1x keer samen met de band om de boel op stelten zetten zoals dat hoort. Going out with a bang!

Sinds zijn unvergessliche optreden op Lowlands 2004 staat iedereen er voor in de rij: bekende Nederlandstalige meezingers vertaald naar het meest krakkemikkige Duits dat ooit uit een mannenmond te horen was. Is het een nieuw cultureel fenomeen of amusante kolder? De meningen lopen bij aanvang van een optreden van Otto Orgel altijd sterk uiteen. En achteraf trouwens ook. Zeker is wel dat het iedere keer weer slechts een kwestie van tijd is tot het fronsen der wenkbrauwen omslaat in massale hilariteit, waarna daverende lachsalvo’s en tranen in de ogen niet meer te stuiten zijn. Er wordt meegezongen en meegesprongen, niemand is veilig voor zijn amusante en scherpe observaties en wie eenmaal zijn prachtige versie van ‘Hupf, dort ist Wilhelm mit den Wasserpumpfetange’ (von E. und W. Bever), heeft ondergaan zal Otto Orgel nimmer meer vergeten.

genre

rock, metal, punk

media

X Raiders

zaterdag 2 juli 2022

placeholder