Doornroosje
loader

x Valkhof Festival

SLIFT + Oiseaux-Tempête + The Sweet Release of Death + Twin Sister

X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck. Wel wordt het intiemer opgezet en gaan we zitten tijdens de shows. Er zijn voldoende zitplaatsen op de vaste tribune van het Openluchttheater en het festivalterras. Meer info over het coronatoegangsbewijs vind je hier.

De weekpassen zijn helemaal uitverkocht. Koop snel je dagticket.

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

SLIFT, afkomstig uit Toulouse, heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met hun spijkerhard fuzzende spacerock, die flink is aangelengd met elementen uit de stoner rock en een vleugje doom. De Franse band heeft met hun derde langspeler ‘UMMON’ een machtig en bezwerend psychedelisch album in elkaar gebokst dat geen seconde weet te vervelen. Het gemak waarmee de band totale chaos doet losbarsten en deze dan wonderwel opnieuw weet te controleren doet bijna magisch aan, en getuigt van grote klasse. Live is dat niet anders, want het trio geeft zich voor de volle 100% met een enthousiasme dat recht doet aan wat ze op plaat laten horen.

En de prijs voor mooiste bandnaam van Valkhof Festival 2021 gaat naar… Oiseaux-Tempête! Al is dit Franse duo in de eerste plaats een internationale postrock-coryfee met een eigenzinnige sound die zich nooit laat voorspellen. In 2019 speelden ze met hun ‘Friends’ Le Guess Who? plat. En wat voor vrienden!  Onder meer G.W. Sok (ooit bij The Ex), Jessica Moss en Jerusalem in my Heart deelden toen het podium met Oiseaux-Tempête. In 2020 volgde hun soundtrack voor de film Tlamess. En nu? Oiseaux-Tempête verandert met elke nieuw ingeslagen weg van line-up én van artistieke invalshoek, waardoor je altijd (blij) verrast wordt. Oiseaux-Tempête in de versie van 2021 maak je op X Valkhof Festival mee!

The Sweet Release of Death uit Rotterdam produceert intense, gruizige noiserock– en post punksongs met een laagje shoegaze dat wordt doorkliefd door de venijnige zang van Breton Ferrer. Na een paar platen, een bescheiden cultstatus onder liefhebbers en een sterke live-reputatie, nam de carrière van het noisepop-trio in 2019 een onverwachte vlucht. Met de furieuze derde LP ‘The Blissful Joy of Living’ brak de band internationaal door. Er verschenen juichende live- en albumrecensies van toonaangevende media als The Guardian en The Quietus. The Sweet Release of Death is een band die je live moet ervaren, en daarom zijn we extra gelukkig dat we ze dit jaar mogen verwelkomen op X Valkhof Festival. Want geef toe, wat hebben we intense live-ervaringen gemist! 

Twin Sister is een nieuwe band met leden van Dead NeanderthalsSex Swing en KlämpLaat je echter niet misleidenTwin Sister speelt namelijk een zware en distorted stijl van drone metal, doom metal, psych rock en krautrockHet resultaat is verrassend verslavende muziek – die je ook fysiek ervaart –  met name door gebruik te maken van de one long distorted riff”-stijl die fans van BONG en Sunn O))) meteen zal aanspreken. Zodoende kan Twin Sister de meest simplistische noot eeuwenlang laten duren en toch de muziek behoorlijk opwindend laten zijn, met trage drums en psychedelische groovesBreng je oordoppen mee!