Doornroosje
loader

x Valkhof Festival

Iguana Death Cult + The Goa Express + Cloudsurfers

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het jaarlijkse festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Van 17 tot 23 juli kunnen muziekliefhebbers op diverse plekken in Nijmegen terecht voor X Valkhof Festival. Tickets zijn per locatie, per avond te koop.

Een ouderwets garagefeestje is niet compleet zonder Iguana Death Cult, of dé garantie van eigen bodem om eens goed los te kunnen gaan. Dat ze uit Rotterdam komen, hoor je al gauw dankzij de gelijkenissen met stadsgenoten Rats on Rafts. En die Rotterdamse scene is bijna legendarisch te noemen. Het is een garantie op een internationaal kwaliteitslabel, wat Iguana Death Cult al op het prestigieuze SXSW festival bracht. Na tweede album ‘Nude Casino’ kijken we nu reikhalzend uit naar nieuw werk. Maar laat dit vijftal ons maar eerst lekker wakker schudden uit een ongewenste winterslaap! 

Puberteit, broederschap en een liefde voor een scala aan alternatieve muziek heeft de vijf leden van THE GOA EXPRESS verenigd. De intensiteit van de vriendschap resulteerde onderweg regelmatig in ruzies, maar dat heeft alleen maar bijgedragen aan de brandende chemie die de garagerockband uit Groot-Brittannië op plaat en op het podium biedt. In 2019 brak het vijftal de ban met debuutsingle ‘The Day’.

Onberekenbaar, zweterig, vlammend: een van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk en surfmuziek is Cloudsurfers. Op 19 maart verscheen de debuutplaat en met hun explosieve live-act vol bevlogen, grungy gitaarwerk en hectische drums zullen ze dit najaar door het land reizen in de Poprondeselectie. Hun muziek is geïnspireerd door onder meer Ty Segall, Oh Sees en King Gizzard & The Lizard Wizard. Cloudsurfers staat klaar om X Valkhof Festival te voorzien van harde en verrassend vette nummers. Surf mee op de punky garage van Cloudsurfers!