Doornroosje
loader

x Valkhof Festival

Faux Real + 4B2M

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het jaarlijkse festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Van 17 tot 23 juli kunnen muziekliefhebbers op diverse plekken in Nijmegen terecht voor X Valkhof Festival. Tickets zijn per locatie, per avond te koop.

De nieuwe band 4B2M mag je gerust een supergroep noemen: twee sets van twee broers die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend werken nu samen. Het viertal bestaat uit de broers Teun en Cas Hieltjes (Go Back to the Zoo, St. Tropez) en Rocco (De Staat) en Jimmi Hueting (Jo Goes Hunting). Met een bandnaam die klinkt als een designer drug moét de muzikale clash die voluit four brotherstwo mothers heet haast wel zorgen voor een veelheid aan sonische trips en chemische explosies onder de hersenpan. Slaapverlammingspop, krautrock, R&B en space horses (sic) is wat we volgens het viertal kunnen verwachten op X Valkhof Festival.

In de herfst van 2018 brachten de Frans-Amerikaanse broers Elliott en Virgile Arndt het project Faux Real ter wereldDe groep combineert post-punk, glamrock en hedendaagse R&B met een vleugje boyband-humor en moderne pop. In 2020 kwamen hun eerste singles en een self-titled EP uitstuk voor stuk van een hoog feel goodniveauDe gebroeders Arndt zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun matchende extravagante outfits. De belichaming van het Faux Realism is voor hen immers een obsessief doel. Faux Real heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd dankzij hun wilde en krankzinnige avant-garde anti-rock optredensHun passage op X Valkhof Festival zal vast nog lang herinnerd worden!