Doornroosje
loader

x Valkhof Festival

Sinead O'Brien + Robin Kester + High Hi

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het jaarlijkse festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Van 17 tot 23 juli kunnen muziekliefhebbers op diverse plekken in Nijmegen terecht voor X Valkhof Festival. Tickets zijn per locatie, per avond te koop.

Sinead O’Brien is een Ierse dichter en performer uit Londen. Ze brengt poëzie en art-rock samen tot een bijzondere performance. O’Brien houdt ervan om haar nummers live te spelen, net op het punt voordat ze af zijn. Dat is waar het stuk echt vorm krijgt en beïnvloed wordt door de atmosfeer en de mensen. 

Waar Robin Kester met haar EP ‘Peel the Skin’ nog gratis in het hokje indie folk geparkeerd kon worden, wordt op het recente mini-album ‘This Is Not A Democracy’ meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Ze vond haar nieuwe geluid in de studio van Marien Dorleijn (Moss). Hoe dat geluid klinkt? Meer elektronica, vintage synths en percussie compleet met een antieke vibraphonette. Haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel geeft het geheel een eigen smoel. Dit mini-album kwam vorig jaar samen met haar band al tot leven tijdens de voorprogramma’s van Villagers in Nederland en België. Een adelbrief die kan tellen! Laat je deze onderdompelen in Robin Kester’s delicate wereld op X Valkhof Festival.

Uit de onuitputtelijke talentvijver die België heetkomt postpunkpoptrio High Hi met veel ambitie opzetten. Denk vroege Arcade Fire, maar net zo goed jaren ’80 goth invloedenBovenal is het energieke spel van High Hi iets om live naar uit te kijken. Met twee albums en al een paar hitjes onder de arm, hebben ze dan ook meer dan genoeg om in huis om ook op het grootste podium van deze X Valkhof Festival-editie iedereen weg te blazen!