fbpx
Afbeelding voor Alabaster dePlume + Athletic Progression +SMANDEM

x Valkhof Festival

Alabaster dePlume + Athletic Progression +SMANDEM

woensdag 21 juli 2021
locatie:
Openluchttheater De Goffert
datum:
woensdag 21 juli 2021
start:
18:00 uur

X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck. Wel wordt het intiemer opgezet en gaan we zitten tijdens de shows. Er zijn voldoende zitplaatsen op de vaste tribune van het Openluchttheater en het festivalterras. Meer info over het coronatoegangsbewijs vind je hier. 

De weekpassen zijn helemaal uitverkocht. Koop snel je dagticket.

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

De Londense underground scene is onuitputtelijk én oneindig divers. Alabaster DePlume is daar een goed voorbeeld van. De multi-instrumentalist combineert zijn ervaring in punkbands als tiener met een opleiding in jazz en Indische klassieke muziek tot een geheel eigen vorm van experimentele pop. In DePlume’s werk komen jazz, spoken word, Oosterse muziek en indie-invloeden allemaal aan bod. Le Guess Who? bracht hem in 2018 voor het eerst naar Nederland. Datzelfde jaar gingen drie live clips van DePlume viraal en omschreef The Guardian een optreden van hem als “one of the most thrilling performances we have seen this year; a reminder of how vital and adventurous music can be”. In 2021 brengt X Valkhof Festival hem terug naar Nederland, voor wat een memorabel optreden zal worden.

Athletic Progression is een van de meest geprezen nieuwe Deense jazzbands van de laatste tijd. De drie jonge muzikanten zijn afkomstig uit Aarhus en laten zich beïnvloeden door artiesten als Herbie Hancock, D’Angelo en Flying Lotus. Dat kan al tellen, maar toch hebben ze een geheel eigen geluid; meteen herkenbaar en onwijs pakkend. Athletic Progression is een “sfeervol jazztrio dat speelt met neo-soul en hiphop, en dat je vervult met vreugde” aldus Roskilde Festival. Sinds hun ontstaan in 2016 is de band steeds sterker geworden. Hun debuut-EP Dark Smoke werd in januari 2019 uitgebracht, waarna vorig jaar een eerste langspeler volgde. Het was meteen goed voor vijf sterren in de Deense nationale kwaliteitskrant Politiken. In 2021 zullen ze hun derde project uitbrengen, en Valkhof Festival wordt een van de eerste plekken waar je hier al iets van kunt horen!

Virtuositeit van eigen bodem! Voor wie BadBadNotGood of STUFF. al vet vindt, biedt SMANDEM nog een extra dimensie. Dat heet: méér jazz! De jonge Amsterdammers wisselen heerlijk warme klanken af met gecontroleerde chaos. De individuele kwaliteiten van dit viertal komen allemaal ruimschoots aan bod, maar in het samenspel wordt de kracht en vooral de frisheid van SMANDEM helemaal duidelijk. Betere muziek voor een zomerse avond van X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert kunnen we ons eerlijk gezegd niet bedenken. 

genre

concert

Alabaster dePlume + Athletic Progression +SMANDEM

woensdag 21 juli 2021

placeholder