fbpx
Afbeelding voor Personal Trainer + Don Melody Club + Foxlane

x Valkhof Festival

Personal Trainer + Don Melody Club + Foxlane

donderdag 22 juli 2021
locatie:
Openluchttheater De Goffert
datum:
donderdag 22 juli 2021
start:
18:00 uur

X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck. Wel wordt het intiemer opgezet en gaan we zitten tijdens de shows. Er zijn voldoende zitplaatsen op de vaste tribune van het Openluchttheater en het festivalterras. Meer info over het coronatoegangsbewijs vind je hier. 

De weekpassen zijn helemaal uitverkocht. Koop snel je dagticket.

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

Personal Trainer is een rockcollectief dat is gebouwd rondom singer-songwriter Willem Smit. Tijdens liveshows verandert de samenstelling van het collectief voortdurend. Bandleden van onder meer Canshaker Pi, Pip Blom, Bull, Steve French, The Klittens, Home Counties hebben in het verleden al plaatsgenomen in de band. Personal Trainer balanceert tussen een spontane en leuke interactie tussen muzikanten die zonder al te veel gerepeteerd samen op een podium worden gegooid, en het spelen van goed gecomponeerde pakkende en luidruchtige popsongs met een rock-attitude. Ze werden beschreven als ‘perfect georganiseerde chaos’ en ‘een manisch indierockorkest dat inspeelt op de eigenzinnige geesten van Car Seat Headrest, Silver Jews, The Fall en LCD Soundsystem, waarbij Smit de rol speelt van de poëet en circusdirecteur van iedereen’. Deze zomer brengt Smit dat circus naar Valkhof Festival! 

Onlangs debuteerde de Amsterdamse Donald “Donny” Madjid – tevens bandlid van The Mauskovic Dance Band – met zijn debuutplaat ‘Pure Donzin’. Tijdens een pandemie-geïnduceerde sabbatical van zijn normaal drukke tourschema maakte Donny, bewapend met een 60’s drummachine als jam compagnon, het meeste van zijn vrije tijd door te experimenteren met nieuwe geluiden die hij vervolgens thuis opnam. Met een orkest aan synths en strijkers neemt Donny de luisteraar mee op een ritmedoos gedreven emotionele expeditie, dit alles begeleid door zijn warme tenor. Don Melody Club doet denken aan de Nederlandse New Wave-legendes Doe Maar: ‘ear worm pop hooks’ en aanstekelijke dansbare beats worden moeiteloos versmolten met lyrische, mijmerende ballads. Dans mee met Don Melody Club op Valkhof Festival 2021! 

Deze Birmingham boys uit Nijmegen vormen een geoliede frisse indierockmachine bij wie altijd iets onder de oppervlakte borrelt. Foxlane is strak en gebalanceerd, maar steeds klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaminghit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. Dat deze band niet bang is om haar plek op te eisen, werd ook duidelijk tijdens de Popronde van 2019. Als OOR-talent waren ze met 34 shows de meest geboekte artiest van het rondreizende festival. Een jaar eerder sleepten ze de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland in de wacht. Hun vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken op de zelfgetitelde EP die in september 2021 verschijnt. Verwacht een broeierig werk met de enerverende dansenergie van acts als Foals gecombineerd met de rockrauwkost van bijvoorbeeld ShameFontaines D.C. en SquidDat Foxlane hard aan de weg timmert moge duidelijk zijn, en dat komen ze tijdens deze show op Valkhof Festival nog even bevestigen! 

 

genre

concert

Personal Trainer + Don Melody Club + Foxlane

donderdag 22 juli 2021

placeholder