fbpx
Afbeelding voor Sylvie Kreusch + LUWTEN + Meskerem Mees

x Valkhof Festival

Sylvie Kreusch + LUWTEN + Meskerem Mees

vrijdag 23 juli 2021
locatie:
Openluchttheater De Goffert
datum:
vrijdag 23 juli 2021
start:
18:45 uur

X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck. Wel wordt het intiemer opgezet en gaan we zitten tijdens de shows. Er zijn voldoende zitplaatsen op de vaste tribune van het Openluchttheater en het festivalterras. Meer info over het coronatoegangsbewijs vind je hier. 

De weekpassen zijn helemaal uitverkocht. Koop snel je dagticket.

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

De Vlaamse zangeres Sylvie Kreusch komt dit jaar Valkhof Festival betoveren met haar zwoele, mysterieuze muziek, waarmee ze momenteel als een wervelwind door de Belgische muziekindustrie raast. De zangeres van is onder meer bekend van Soldier’s Heart en haar samenwerking met ex-partner Maarten Devoldere (Balthazar) in diens soloproject Warhaus. De breuk met Devoldere bezingt ze in het bezwerende ‘Wild Love’, dat dit jaar verscheen als een van haar nieuwe singles in aanloop naar haar langverwachte debuutplaat. Neem het van ons aan: Kreusch zie je na komende zomer vooral op grote podia terug. Dit is dus een unieke kans om een artiest aan het werk te zien vlak voor een (definitieve) doorbraak!

Onder de naam LUWTEN schrijft, produceert en speelt Tessa Douwstra listige pop die zowel het hoofd als het hart prikkelt. De Nederlandse singer-songwriter debuteerde in de herfst van 2017 met een titelloos debuut. Het bleek een uitstekend album, waarop de muzikante dromerige soundscapes en avontuurlijke elektronica combineert met prachtige vocalen in eigenzinnige songs die een bijzonder en zelfs uniek geluid laten horen. Op haar gloednieuwe plaat ‘Draft’ heeft Douwstra wat luikjes opengegooid. De titel van het album verwijst naar de tocht die onder de deur doorkomt, een connectie met de buitenwereld. Daarnaast mag LUWTEN zich sinds kort inwoonster van het Nijmeegse noemen. Genoeg reden dus om haar te komen bewonderen / verwelkomen op Valkhof 2021!

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Op 18 oktober 2020 schrijft Meskerem Mees haar naam bij op het legendarische palmares van Humo’s Rock Rally. “Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury. Op 5 november komt haar langverwachte debuutplaat uit. Wie Meskerem al kent, weet dat het van een tijdloze schoonheid zal zijn. De weinigen die haar nog niet kennen, weten dat nu ook. 

 

genre

concert

Sylvie Kreusch + LUWTEN + Meskerem Mees

vrijdag 23 juli 2021

placeholder