fbpx
Afbeelding voor Broeder Dieleman

x Valkhof Festival - 1,5 meter concert

Broeder Dieleman

zaterdag 17 juli 2021
locatie:
Stevenskerk
datum:
zaterdag 17 juli 2021
start:
20:30 uur

Dit is een zittend 1,5 meter concert. Je hebt dus geen CoronaCheck nodig om binnen te komen, je ticket volstaat. Meer info vind je hier

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

Tickets per locatie/avond én weekpassen voor de week in OLT de Goffert zijn nu te koop! Een volledig overzicht vind je hier.

Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Al jaren verheugt hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid. Op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als een bijzonder muzikant. Inmiddels tourt hij het ganse land door – zelfs bij onze zuiderburen – en werd zijn oeuvre uitgebreid tot vier albums, meerdere soundtracks en een split 7″ met Amerikaanse folkheld Bonnie ‘Prince’ Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamenlijke tour. Recent startte broeder Dieleman ook een samenwerking met Amenra-vocalist Colin H. Van Eeckhout (CHVE). Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zélf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

 

genre

singer songwriter

Broeder Dieleman

zaterdag 17 juli 2021

placeholder