Doornroosje
loader

x Valkhof Festival - 1,5 meter concert

Diepenmaat / Sallaerts + Wouter van Veldhoven en Dianne Verdonk

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dit is een zittend 1,5 meter concert. Je hebt dus geen CoronaCheck nodig om binnen te komen, je ticket volstaat. Meer info vind je hier

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje!

Tickets per locatie/avond én weekpassen voor de week in OLT de Goffert zijn nu te koop! Een volledig overzicht vind je hier.

Extrapool x De Perifeer
Extrapool en De Perifeer, dé uitvalsbasissen voor vooruitstrevende kunst in de regio, verzorgen al enige jaren programma in de Sint-Nicolaaskapel tijdens het Valkhof Festival. Eigenzinnige muzikanten en geluidskunstenaars vonden er hun weg. Dit jaar slaan beide organisaties opnieuw de handen ineen en presenteren samen een programma in Extrapool; twee concerten met een hoofdrol voor tape.

Wouter van Veldhoven en Dianne Verdonk
Wouter van Veldhoven werkt sinds 2005 met aftandse bandrecorders en gerelateerde apparatuur (draadrecorders, schijfrecorders, etc.), die hij met allerhande kunst en vliegwerk weer enigszins werkend probeert te krijgen, of nochtans iets te laten doen dat geluid produceert of bewerkt. Vertrekkend vanuit zijn zelfgebouwde rariteitenkabinet bouwt deze klankmagiër zorgvuldig gedetailleerde geluidslagen. Voor deze gelegenheid zal hij samen met muzikante en instrumentontwerper Dianne Verdonk optreden.

Diepenmaat / Sallaerts
Jeroen Diepenmaat is een beeldend kunstenaar met een voorliefde voor geluid. Twan Sallaerts is een wandelende muziekencyclopedie en producer van de grootste berg onuitgebrachte muziek. Ze werken al jaren zeer regelmatig samen, maar het grootste deel van dit werk bleef verborgen. Tot ze vorig jaar op het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. hun debuut ‘Sluimer’ uitbrachten. In hun live optredens spelen audio-cassettes en tape-loops een belangrijke rol, naast een uitermate gevarieerd instrumentarium.

Bij deze twee concerten wordt door Esc.rec. ook een nieuwe split cassette release gepresenteerd, met nieuw werk van Wouter van Veldhoven en Jeroen Diepenmaat.