Doornroosje
loader

Yori Swart + Tangarine

Dit is een S.O.S. concert. Op vertoon van je collegekaart kun je van maandag tot en met donderdag voor de helft van de prijs naar S.O.S. concerten in Merleyn. Jawel, maarliefst 50% korting. De korting is alleen te verkrijgen aan de deur van Merleyn, en op = op.

De loopbaan van Yori Swart kent een zeldzaam vliegende start. De jonge zangeres-componist-gitariste uit het Noord Hollandse Bergen won vorig jaar met haar band de Amsterdamse Popprijs. Dit jaar gingen ze er met zijn zessen vandoor met de Sena Performers POPnl Award en als klap op de vuurpijl won Yori op de valreep van 2011 ook nog eens de finale van de Grote Prijs van Nederland, afdeling singer-songwriter. Dat ze mét en zonder band indruk maakt, geeft al aan dat Yori Swart niet de zoveelste mooi ogende, goed klinkende singer-songwriter is. Dat vinden ook Agnes Obel, Tim Knol, Wende Snijders en De Dijk die de debutante goed genoeg vonden om haar te vragen als support act.

Het rijtje wapenfeiten wordt nog indrukwekkender als je weet dat Yori nog geen album uit heeft. Dat verschijnt 17 februari 2012 op haar eigen label, Ysplaat. Yori’s debuut is geproduceerd door Attie Bauw*, die haar heeft geholpen haar talent en enthousiasme vast te leggen in tien sfeervolle songs. In haar zang en composities klinken sporen door van favorieten als Ani DiFranco, Joni Mitchell en Thomas Dybdahl, maar Yori is een authentieke performer, die mede dankzij haar vaste vijfkoppige band en professionele producer een eigen richting is opgeslagen. In 2011 hebben Yori & band wind gezaaid, het moet raar lopen als ze in 2012 geen stormachtig succes oogsten. Het jaar begint goed, met een meezingende Matthijs van Nieuwkerk tijdens Yori’s optreden in De Wereld Draait Door, benoeming door 3FM als Serious Talent, een bijzonder succesvol optreden op Noorderslag, gevolgd door de release van het album op 17 februari en een tour die op 2 maart van start gaat in Paradiso.

Bekijk de foto's