Doornroosje
loader

You Should Get To Know Us + The Klittens

You Should Get To Know Us presenteert: het debuut album. Twaalf niet eerder verschenen liedjes variërend van catchy powerpop tot snoeiharde garage en van kabbelende psychedelica tot rammelende slackerrock.

De opnames vonden in de zomer van 2018 plaats in York (UK) met producent Sam Forrest (Nine Black Alps), die ook de eerdere EPs van de band produceerde. You Should Get To Know Us bracht eerder de EPs Faceland (2017) en Useful Casanovas (2018) uit en tourde de door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. De band roept vaak jaren 90 associaties op en is geschikt voor fans van Fountains of Wayne, Pavement en The Dandy Warhols. You Should Get To Know Us is onderdeel van het Liedjescollectief en Desert Mine Music.

The Klittens maken sinds een halfjaar liedjes over oma’s, bier en existentiële depressies. Bij welk genre ze horen weten ze nog niet, maar iets in de richting van “fuzzy indie post-punk met een DIY attitude” voldoet vooralsnog aan de criteria. Het vijftal haalt inspiratie uit onder andere The Smiths en The Raincoats en dat hoor je terug in de klassieke popstructuren en de donkere sfeer die gemaakt wordt door strakke akkoorden, donkere vocals, harde drums en catchy baslijntjes. Verder zijn ze bekend om hun zelfgemaakte merchandise (unisex sokken, unisex shirts en unisex ondergoed). Één ding is zeker: The Klittens zijn niet voor de poes.