Afbeelding voor Zwangere Guy

Zwangere Guy

+ Dikke

woensdag 15 september 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 15 september 2021
zaal open:
20:00 uur
aanvang:
20:30 uur
Gorik van Oudheusden, alias Zwangere Guy neemt bepaald geen blad voor de mond. Hij werd als deel van STIKSTOF bekend in de Brusselse hiphopscene en is in zowel in België als in Nederland een van de meest ongerijmde rappers van het moment.

Dat ongerijmde is niet gek gezien de turbulente jeugd die hij achter de rug heeft. Meermaals in zijn jonge jaren is hij samen met zijn moeder en zusje van plek naar plek verhuisd met onder de arm niet meer dan een paar bezittingen in een vuilniszak. Zijn mixtape, ‘Zwangerschapsverlof Vol. 3’ was daar het eerste bewijsstuk van, waarna zijn debuutalbum ‘Wie is Guy?’ volgde. Kortgeleden bracht hij zijn ijzersterke opvolgplaat ‘BRUTAAL’ uit, zijn tweede album binnen een jaar.

Met het nieuwe album bewijst Zwangere Guy dat hij nog maar net aan het opwarmen is. Terwijl hij op ‘Wie is Guy?’  vooral terugblikte op het verleden en hoopvol droomde over morgen, omarmt hij op ‘BRUTAAL’ vooral zijn nu al roemvolle bestaan. Een bestaan van iemand die nog altijd zijn hart op zijn tong draagt. Nog meer dan op zijn eerste album bewijst hij nu dat hij een innovatief en creatief tekstschrijver is. Eerder zag je de Brusselse rapper al op o.a. Lowlands, Dour, Woo Hah!, Down The Rabbit Hole en Valkhof Festival.

Als support verwelkomen we deze avond Dikke ook wel bekend als Mohamed Eddahbi Agounad a.k.a. “Biggie van de wijk” of gewoon weg Dikke. Dikke is een artiest met het doel om de rapgame even stevig door elkaar te schudden. Met zijn laid back flow én het talent om met een uitgebreide woordenschat echte verhalen te spitten, blaast hij op genadeloze wijze vriend en vijand omver.

Deze show gaat door, zonder 1.5 meter, seated en mét coronatoegangsbewijs. Meer info hierover vind je hier. 

genre

hip hop

media