fbpx
Afbeelding voor Doornroosje wint Traianus Award!

Doornroosje wint Traianus Award!

De Traianus Award 2021 is vrijdag 18 maart 2022 toegekend aan Doornroosje, en uitgereikt aan Toine Tax, directeur bestuurder. Zijn reactie: “Doornroosje is weliswaar geen echte onderneming in de pure zin van het woord, maar wel degelijk zeer ondernemend. Fijn dat uit zo’n onverwachte hoek (h)erkenning komt.” Het betreft zowel een oorkonde aan Toine gericht, als een beeldje voor Doornroosje. Dat beeldje weerspiegelt een karakteristiek silhouet van Nijmegen – en de kunstenaar heeft Doornroosje in dat silhouet opgenomen!

Bijna elk jaar passeren enkele bedrijven de revue die nooit aan de criteria van de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar zullen voldoen, maar absoluut een prijs verdienen. Omdat ze op de een of andere manier iets bijzonders gepresteerd hebben of iets uitzonderlijks betekend hebben voor Nijmegen. Een dergelijke prijs is al eens eerder toegekend, maar had nog geen naam. Die naam is er nu én eveneens een winnaar.

Tijdens de uitreiking werd ter illustratie een video getoond van het gedicht “Ze heeft een hart van goud”, een spoken word van “Mensen zeggen dingen” (Cees de Beer & Simon Mamahit). Van dit gedicht, dat zij eerder ten gehore brachten bij het 50-jarig bestaan van Doornroosje op 6 december 2018 en waarvan de tekst in het entreegebied hangt, is speciaal voor deze gelegenheid een video-opname gemaakt. Met name omdat het gedicht nog steeds zeer actueel en treffend is. Cees en Simon hebben er een prachtige performance van gemaakt. Daarnaast is er een prachtige afdruk van gemaakt – die aan alle, bij de uitreiking aanwezige, bezoekers is aangeboden.


Het gedicht luister je hier onder!

placeholder