fbpx
Afbeelding voor Kunstenaar gezocht!

Kunstenaar gezocht!

Wij gaan ons oude productiekantoor opknappen! Daar waar ooit de afdeling productie zat, komt nu de kersverse kleedkamer nummer 6. Net zoals de andere vijf artiestenkleedkamers, verdient ook deze ruimte een karakteristiek, eigenzinnig interieur. We zijn daarom op zoek naar een ontwerper/kunstenaar die het ontwerp en de uitvoer van kleedkamer 6 op zich wil nemen.

Bij Doornroosje hebben we hospitality hoog in het vaandel staan en zorgen er graag voor dat de artiest zich welkom voelt. Zo krijg je een Bertje in je hand gedrukt door Bennie en Hennie in kleedkamer 4, en vind je rust tussen alle chaos in kleedkamer 2. De zesde kleedkamer ziet er nog uit als een wit schilderdoek, en is klaar voor een creatieve lik verf. 

In het ontwerp word je helemaal vrijgelaten, maar er zijn een aantal voorwaarden waar het aan moet voldoen:

Trefwoorden
Duurzaam, thuis voelen, gemoedelijk, huiskamer, werelds maar rustig, praktisch doch relaxed.

Grootte
De kleedkamer moet geschikt zijn voor groepen van 8 á 10 personen.

Faciliteiten
Voldoende relaxte zitplaats met tenminste één bank; een eettafel met stoelen voor ongeveer 8 personen (om te eten of te werken); een passpiegel; kapstok of mogelijkheid om jassen/kleding op te hangen; nummerbordje op de deur: “kleedkamer 6” of “6”; als het past in je ontwerp: een ventilator.

Rekening houden met
Een kastmodel koelkast; prullenbakken; wasbak. Doornroosje schaft/legt deze aan, maar houd er wel rekening mee met de plaatsing/ligging ervan in je ontwerp. Houd daarnaast rekening met de (brand)veiligheid.

Verlichting
Voldoende verlichting, het liefst (gedeeltelijk) dimbaar. Zo is het geschikt als sfeerverlichting, maar ook fel genoeg voor schoonmaak of het doen van make-up.

Duurzaamheid
In het kader van duurzaamheid moedigen we je aan om gerecyclede of recyclebare objecten en materialen te gebruiken. Momenteel staan er een aantal meubels in de kleedkamer. Deze mag je hergebruiken of upcyclen in je ontwerp! Maar dat is niet noodzakelijk.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je ontwerp voor een flink aantal jaren mee kan. Het is daarom belangrijk dat de materialen enigszins “hufterproof” zijn en tegen een stootje kunnen. Gebruik dus bijvoorbeeld geen materialen die snel of makkelijk beschadigen, die snel vies worden of slecht schoon te maken zijn (er gaat nogal eens een kop koffie, glas wijn of bord curry om), of die gemakkelijk te slopen zijn of makkelijk omvallen (in het geval van een klein backstage-feestje).

Borrelen er bij jou direct wat ideeën op, en is dit iets voor jou? Stuur dan uiterlijk zondag 13 maart 2022 een mail met je naam, een korte motivatie, een omschrijving van je idee en je ervaring (portfolio) naar vacatures@doornroosje.nl. Wij kiezen drie kandidaten uit die hun idee mogen uitwerken en pitchen, en kiezen daarna het uiteindelijke ontwerp.

Vergoeding en budget
De drie kandidaten die hun idee mogen uitwerken ontvangen een pitchvergoeding van € 250,-. Voor de uitwerking van het geselecteerde idee is een totaal budget van € 3000,- beschikbaar, waarvan € 750,- voor de ontwerper en € 2.250,- voor uitvoerkosten. En niet onbelangrijk: de ‘winnaar’ viert de opening met zijn of haar eigen mini-backstage-party, inclusief blauwe M&M’s!

placeholder