fbpx
Club Goud

Gezocht: Muziekmaatjes

Klets jij je vrienden de oren van hun kop over je laatste Spotify-ontdekking of het nieuwe album van je favoriete artiest? Doe dan mee met het bijzondere project Muziek Maatjes. Je wordt gekoppeld aan een oudere (70+) Nijmeegse muziekliefhebber en samen gaan jullie 8 weken lang op muzikaal avontuur!

Muziek Maatjes gaat eind februari van start. Als maatje ga je samen met een oudere bewoner van woonzorglocatie Juliana op zoek naar muziek die jullie raakt. In 8 weken bezoek je wekelijks je maatje om samen muziek te luisteren en over jullie lievelingsplaten te praten.

Waar jullie precies mee aan de slag gaan, hangt af van jullie interesses. Sommige ouderen spelen zelf bijvoorbeeld piano of ze zingen graag, anderen ontspannen door mooie muziek te luisteren. We hebben een handboekje met opdrachten en gespreksonderwerpen als houvast, maar jullie kunnen zelf bepalen waar jullie die dag zin in hebben.

Hoe werkt het precies?
Uit de aanmeldingen maken we op basis van muzieksmaak en interesses matches tussen een jongere maatjes en een bewoner van Juliana. Op maandag 21 februari vindt de startbijeenkomst plaats, daar krijg je alle informatie te horen. We matchen je vervolgens met je maatje en diezelfde week ontmoeten jullie elkaar voor het eerst!

Waarom Muziek Maatjes?
Het doel van dit project is om te verschillende generaties samen te brengen met muzikale ontmoetingen. Zo willen Club Goud, ZZG zorggroep, Music Care en Doornroosje meer “gewone aandacht” creëren voor ouderen. Dat is aandacht die niet van zorgmedewerkers komt, maar aandacht en contact zoals je hebt met familie, vrienden, je sportteam en de buren. Daarnaast willen we ouderen langer laten genieten van muziek.

Meedoen?
Ben jij helemaal enthousiast? Meld je dan uiterlijk vrijdag 18 februari hier aan als Muziek Maatje! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Club Goud via neeltje@clubgoud.com.

placeholder