fbpx
Afbeelding voor Nominaties IJzeren Podiumdieren

Nominaties IJzeren Podiumdieren

We zijn trots! Op deze twee Nijmeegse organisaties die zijn genomineerd voor een IJzeren Podiumdier.

Het creatieve platform Open Source Radio opende in 2020 de deuren van haar zeecontainer. Een plaats waar elektronische muziek, hiphop & cultuur gezien wordt, juist in tijden dat dat niet vanzelfsprekend bleek. In 2021 groeide het platform, dat werd gestart in samenwerking met muzikale broedplaats De Basis, uit tot onmisbare spil in de Nijmeegse scene, met opvallende landelijke impact. Vorige week was alweer de 1000e uitzending, en het doel voor de 2000 is meteen gezet.

Een net zo terechte nominatie voor Valkhof Festival, wat dit jaar met de maatregelen mee kromp, toen groeide, ging staan en ook ging zitten. En ondanks alles een prachtig programma met een fantastische beleving wist neer te zetten. Valkhof Festival verwelkomde deze zomer 63 acts waarvan 20 internationaal en maakte 4000 bezoekers blij.

Dit jaar gaan de nominaties niet om ‘de beste’.. directeur, programmeur, marketeer, en zo voorts. Maar in plaats daarvan wordt een organisatie of project nog eens extra in de spotlight vanwege een indrukwekkende en bijzondere prestatie in 2021. Op zo veel plekken werd van de nood een deugd gemaakt, en werden vol positiviteit en met geheven hoofd de mooiste dingen neergezet. Wat ons betreft verdienen ze allemaal een IJzeren Podiumdier, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Succes Open Source Radio & Valkhof Festival!

placeholder