fbpx
Afbeelding voor Denis Sulta, Clara Cuvé & Dave Clarke op Het Nest 2023

Denis Sulta, Clara Cuvé & Dave Clarke op Het Nest 2023

Terug naar de kern, naar de magie, naar het zaadje. Dancefestival Het Nest strijkt op vrijdag 1 en zaterdag 2 september voor de vijfde keer neer in het Nijmeegse Goffertpark. Inmiddels is de line-up bekend met o.a. Denis Sulta, Dave Clarke, Clara Cuvé, een liveset van Gotu Jim maar ook tal aan lokaal talent zoals Locus Error, Eurotic en Lysah.

Sinds 2017 tovert Het Nest het stadspark jaarlijks om tot een intieme plek waar je kan struinen, verdwalen, ontdekken en vooral genieten van zowel internationaal als lokaal dance-talent. Zaterdag 2 september staat het festival op de planning met een line-up die het Goffertpark zeker zal doen bewegen. Als eerst de Britse headliner Denis Sulta: hij creëerde zijn warme band met Nijmegen al bij Subcultuur Hemelvaartsnacht in 2019. Met zijn verfijnde en diverse benadering van dance muziek heeft hij zijn sporen verdiend bij DJs en producers als Jackmaster, Skream, Four Tet en Optimo en werkte hij zelfs samen en voor Annie Mac voor BBC Radio 1.

De in Berlijn gevestigde Clara Cuvé volgt als headliner met haar enorme spectrum aan genres: van groovy techno tot breakbeat, jungle en hardcore. Samen met Dam Swindle en Dave Clarke vormen ze de frontlinie van het festival. Een verrassende naam in het rijtje is niemand minder dan Gotu Jim. Met zijn nieuwste release Niet Geslapen Wel Gedoucht brengt hij een ode aan de nacht, al rapzingend over Tweede Klas Shit, dat hij Stiekem DJ wil zijn en dat weggaan bij een After altijd een goed idee is. De line-up wordt afgetopt met Nijmeegs talent zoals Locus Error, die samen met Laura van Hal de booth zal bezetten, Kim Josefine, Eurotic, Lysah en Reich. Verder zal Het Nest uiteraard in het teken staan van struinen en verdwalen en met nieuwe paden, bizarre hoekjes en uitkijkpunten toveren we deze editie om tot een heus sprookje. 

Op vrijdag 1 september wordt het weekend afgetrapt met een buitenbioscoop en een bijpassende film. Deze bioscoopavond wordt in samenwerking met LUX Nijmegen neergezet en zal niet ontbreken aan alles wat een klassieke buitenbios nodig heeft: een vette film op een gigantisch scherm, genoeg popcorn en de romantische setting van het Goffertpark. Tickets voor de Buitenbios en Het Nest Festival vind je hier.

Op naar een mooie afsluiter van het festivalseizoen!

placeholder