fbpx
De-achtertuin

Drift en Doornroosje slaan de handen ineen

Drift  en Doornroosje slaan de handen ineen en smelten samen op De Achtertuin-stage tijdens Drift Festival 2022. Doornroosje programmeert in samenwerking met de Nijmeegse organisatie een podium waarop elektronische muziek samenkomt met bijzondere geluiden van over de hele wereld en een uitdagende combinatie van artiesten en een afterparty het vermaarde poppodium.

Met acht muzikale podia op het festival maakt de Drift-bezoeker kennis met een grote diversiteit aan muzikale invalshoeken. Doornroosje is samen met Drift om de tekentafel gaan zitten, met als uitgangspunt het samenbrengen van verschillende disciplines en het stimuleren van kruisbestuiving. De uitwerking daarvan zien we dit jaar op het De Achtertuin-stage die voorzien wordt van progressieve, experimentele elektronische geluiden  muziek. Op de rol: Oceanic & Greetje Bijma (live), De Ambassade, Ceephax Acid Crew (live), Meetsysteem & Victor de Roo (live) en Gabber Modus Operandi.

Mauke Rodermond, creatief directeur van Drift: .“We willen met De Achtertuin-stage verschillende muzikale invalshoeken op een logische manier laten samenkomen. Daarmee vergroten we meteen ook de diversiteit van het festivalprogramma.“Het is goed dat we onze gezamenlijke expertise kunnen bundelen en daarmee een rijker programma kunnen bieden aan de stad”, voegt Jonatan Brand,programmeur Doornroosje hieraan toe.

De kennis en ervaring binnen de livemuziek van Doornroosje zorgt voor een nog breder programma op Drift en draagt bij aan de aaneensluiting van alle genres die er op het festival te horen zijn. Zo geeft elektronica-producer Oceanic een show met jazz-stemkunstenares Greetje Bijma. Ook zien we Dollkraut terug in zijn band De Ambassade, waarmee hij venijnige, op de 80s geïnspireerde new wave maakt.

Naast de samenwerking op het festival kunnen bezoekers nog meer verwachten van de combinatie lokale tandem. Zo trekken de twee organisaties samen op voor een openingsconcert in Doornroosje op vrijdag 10 juni, met het legendarische electronica duo Plaid (live) en producer RDS (live). Daarnaast kun je op donderdag 9 juni in Doornroosje terecht voor de Rave Experience én organiseren ze samen met Planet Rose de afterparty van Drift Festival genaamd ‘Planet Rose is op Drift’ in Doornroosje. Verwacht dus veel moois in Nijmegen tussen 8 & 11 juni. 

placeholder