fbpx
Afbeelding voor Kunstnacht X Doornroosje

Kunstnacht X Doornroosje

Zaterdag 16 september staat Doornroosje geheel in het teken van kunstbelevingsfestival Kunstnacht. Deze avond/nacht gaan we beleven wat Nijmegen te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. In Doornroosje hebben we een breed assortiment aan culturele installaties, waarna we de avond aftoppen met het nachtfeest in samenwerking met Down The Rabbit Hole. Lees hier meer over de Kunstnacht x Doornroosje!

Kunstnacht in Doornroosje

In de Rode Zaal kun je je op het verkeerde been laten zetten door De Rollende Mina’s en Brebl. Verwacht een samensmelting van droomwerelden waar de onverwachte combi van jazz en skateboarden je tot hogere sferen brengt. Introdans en Open Source Radio nemen je in de Paarse zaal mee naar de tolerante discocultuur van de jaren ’70 met The Pink Panther Party – dance along. Bij deze swingende activiteit ben je niet alleen publiek, maar (als je wilt) ook onderdeel van het spektakel.

Doornroosje en Extrapool sloegen eerder dit jaar de handen ineen voor een maandelijkse avond vol eigenzinnige, vernieuwende, experimentele en vaak verrassend toegankelijke maar nog onbekende livemuziek: Onderstuur. Tijdens kunstnacht vind je Onderstuur op de Vide, waar je gecontroleerd uit de bocht kan vliegen met ontregelende muziek. Buiten deze installaties vind je verspreid door het pand nog genoeg andere dingen om te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de danstekenkunst van Shura Glasmacher, onderdeel van The Big Draw.

Het Nachtfeest

Kunstnacht is natuurlijk niet compleet zonder het Kunstnacht Nachtfeest. Doornroosje en Down the Rabbit Hole hosten de Kunstnacht-nacht en toveren de Vasim om tot twee geliefde dansvloeren van DTRH: REX en The Bizarre. In de REX wordt er volle bak gas gegeven met house, techno en electronics van Guus Christian, Hellie en Lysah. The Bizarre behuist een all-inclusive wereldreis langs funk, dance, hiphop en afrotech, met als reisleiders S!rene, Sim-OJ en Nala. De deuren van de Vasim openen om 23.45 uur.

Voor de Kunstnacht zelf en het Nachtfeest vind je de tickets hier. Let op: voor het Nachtfeest heb je een los ticket of een combiticket nodig.

placeholder