Voor het beslag:
• 120 gram bloem (gewone of een mix met rijstmeel; 80 gram bloem en 40 gram rijstmeel)
• 2 eetlepels maïzena of aardappelzetmeel
• 180 ml koud bruiswater (meer indien nodig)
• 1 eetlepel doenjang (Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta – zorg dat je vegan variant hebt)
• 1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)
• Snuf zout
• 4 lente-uien, in lange stukken (10 cm)
Voor de dipsaus:
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 eetlepel rijstazijn
• 1 eetlepel mirin
• 1 theelepel sesamolie
• 1/2 theelepel suiker of ahornsiroop
• 1/2 teentje knoflook (geraspt of fijngehakt)
• 1 theelepel gochujang (Koreaanse gefermenteerde rode peperpasta) naar smaak
• Sesamzaadjes
Meng eerst de bloem, het zetmeel, zout en water tot een glad beslag. Verhit vervolgens een koekenpan (bij voorkeur met antiaanbaklaag of van gietijzer) met wat olie op middelhoog vuur. Bak hierin de bosui krokant. Giet daarna een portie van het beslag in de pan en druk deze plat met een spatel, zodat er een dunne pannenkoek ontstaat. Bak de pajeon 3 tot 4 minuten per kant, tot hij goudbruin en knapperig is. Haal uit de pan en snijd in vierkante stukjes of repen.
Serveer warm met de dipsaus ernaast.
Strooi er nog een gezellig bosuitje overheen voor het oog et voila, smakelijk!