fbpx
Smartlap is niet dood

Sophie Straat: smartlap is niet dood!

Sophie Straat windt op haar nieuwe album ‘Smartlap Is Niet Dood’ geen doekjes om haar boodschappen. 3voor12 noemde het album al ‘Het Trojaanse Paard van de smartlap’ en niets bleek minder waar. Ze snijdt onderwerpen aan als gentrificatie, het patriarchaat en de politie met uiterst duidelijke teksten, verpakt in oer-Hollandse volksmuziek.

Met titels als ‘Mannen’ en ‘Vrijheid, Gelijkheid, Zusterschap’ laat Sophie Straat zien waar ze voor staat, maar het nummer ‘Mooier Als Je Lacht’ gaat over meer dan tegendraads zijn. Het nummer gaat over seksuele intimidate waarbij mannen soms het idee hebben dat ze weinig verkeerd doen. Het resulteerde in veel reacties van herkenbaarheid en wat ze wilde gebeurde: het gesprek werd geopend.

Ze produceerde haar album samen met Wieger Hoogendorp, die we ook wel kennen als producent van Haagse succesformule Goldband. Samen met Goldband maakte ze twee jaar geleden het nummer ‘Tweede Kamer’ waarmee ze stemmers aanspoorde om op een vrouw te stemmen voor gelijkheid in de kamer. Nog altijd relevant en nog altijd nodig. Met haar album ‘Smartlap Is Niet Dood’ staat Sophie Straat op zaterdag 25 maart in Doornroosje.

placeholder