fbpx
Afbeelding voor SONAR: het nieuwe platform voor muzikanten

SONAR: het nieuwe platform voor muzikanten

Sonar is live! Het nieuwe platform van Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel is op zaterdag 1 april officieel gelanceerd op Booster Festival. Sonar is een online thuis voor muziekmakers in Oost-Nederland die op zoek zijn naar optredens, airplay, recensies en wedstrijden. En dé plek voor organisatoren en media om nieuw talent op te duiken.Van beginner tot pro en voor alle genres binnen de popmuziek. Sonar wordt de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sonar is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische platformVI.BE, dat al 15 jaar de vaste verbinder is tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Artiesten als Bazart, Tamino en Charlotte de Witte hebben hun eerste stappen via dit platform gezet. Nu is het de beurt aan Nederland, waar Sonar start in het oosten van het land.

Het online platform Sonar staat vol met pitches van organisatoren en media die gericht zoeken naar een act voor hun podium, radioshow of wedstrijd. Als artiest kun je reageren met jouw profiel en uit alle inzendingen kiest de organisatie een match. Zo brengt Sonar muzikanten, dj’s en acts precies op de juiste plek. Het is een online platform, met resultaat in live optredens. Sonar is een initiatief van Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel in samenwerking met heel veel podia, festivals en mediapartners (waaronder Valkhof festival!). De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan enkel door muzikanten, dj’s en acts uit Oost-Nederland.

Meer informatie, info over de pitches, reageren of zelf een pitch toevoegen als organisatie kan op www.checksonar.nl. Ook interessant: op dinsdag 25 april zijn de initiatiefnemers van Sonar te gast bij het Muzikantencafé in De Basis.

placeholder