fbpx
Afbeelding voor The Penny Black Remedy + Zwerfhond

The Penny Black Remedy + Zwerfhond

vrijdag 30 november 2012
locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 30 november 2012
start:
22:00 uur

Het begint zo langzamerhand traditie te worden, in de laatste weken van het jaar de vrienden van The Penny Black Remedy en Zwerfhond gezamenlijk op het podium van Merleyn.

The Penny Black Remedy is een Londens kwartet geestdriftige muzikanten die country, punkrock en Balkan-hoempa op vernuftige wijze nieuw leven inblazen. Met explosieve meezingers die je beide hersenhelften op volle toeren doen draaien en een warm gevoel in je onderbuik achter laten. Er zit behoorlijk wat hartezeer en dood en verderf verscholen in de teksten van zanger/gitarist Keith M Thomson. Maar juist het luidkeels uiten daarvan werkt zó aanstekelijk dat The Penny Black Remedy alsmaar meer harten wint. Of ligt dat misschien aan de natuurlijke charmes van Kroatische zangeres Marijana Hajdarhodzic? De band heeft dankzij hun van oorsprong Nijmeegse drummer Wilco van Eijk ons keizerlijk grondgebied al eerder verkend én verrast met sensationele optredens in Merleyn en op de Valkhof Affaire. Voetjes-van-de-vloer en joelen als krolse katers!

Zwerfhond heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Het ziet er ook naar uit dat Zwerfhond in zijn element begint te raken; het spelplezier spat er af en de ronkende retro-rockriffs zijn niet van de lucht. Gecombineerd met de eigenzinnige, gevatte, doch rake teksten en een uitstekend gevoel voor country-dramatiek heeft Zwerfhond zijn unieke stijl gevonden die perfect samengevat wordt in de term ‘Nedericana’. Geïnspireerd door een aangrijpend krantenartikel over een trouwe hond, ontstond “Wachten op verdronken baas”, het debuut album van Zwerfhond dat begin 2012 verscheen.

genre

rock, country, americana, balkan, liedjes

The Penny Black Remedy + Zwerfhond

vrijdag 30 november 2012

placeholder