fbpx
Afbeelding voor Thee Oh Sees

Thee Oh Sees

maandag 18 juni 2012
locatie:
Merleyn
datum:
maandag 18 juni 2012
start:
21:00 uur

Dit is een S.O.S. concert. Op vertoon van je collegekaart kun je van maandag tot en met donderdag voor de helft van de prijs naar S.O.S. concerten in Merleyn. Jawel, maarliefst 50% korting. De korting is alleen te verkrijgen aan de deur van Merleyn, en op = op.

Vorig jaar speelden ze de pannen van het dak van Merleyn (er ligt geen pan meer op!) en op eigen verzoek keren ze ruim een jaar later terug: Thee Oh Sees.Als je de underground van San Fransisco de afgelopen tien jaar hebt gevolgd dan is er een grote kans dat dat je John Dwyer kent. Deze charismatische frontman speelde in vele bands (o.a. Pink&Brown, The Netman) en speelde vele stijlen (van noise tot death metal en van punk tot drone). Sinds enkele jaren is hij voornamelijk bezig met zijn oorspronkelijke huiskamerproject Thee Oh Sees. Met deze band zoekt John de grenzen van de rockmuziek op. Inspiratiebronnen zijn o.a. Pixies, The Oblivians, The Cramps en Talking Heads. Met Thee Oh Sees bracht hij reeds 13 albums waarop stijlen als rock&roll, punk, garage, psychobilly, thrash, blues en spacerock de revue passeren.

De band kende vele personele bezettingen maar de huidige bezetting lijkt hecht. Samen met Brigid Dawson (zang, toetsen), Petey Dammit (gitaar) en Mike Shoun (drums) zette John de afgelopen jaren vele clubs & festivals op zijn kop met hun vuige rockshow vol met muzikaal vuurwerk doordrenkt in galm en psychedelica. Dit alles opgefleurd met vlijmscherpe teksten en zang van John en Brigid. Thee Oh Sees zijn productief, ze brachten in 2011 maar liefst twee albums uit bij het kwaliteitslabel In The Red: ‘Castlemania’ en ‘Carrion Crawler / The Dream’. Vanavond zullen zij uw ‘Manic Monday’ van een fijne soundtrack voorzien.

genre

rock, garage, trash

Thee Oh Sees

maandag 18 juni 2012

placeholder