Doornroosje
loader

Sonic Whip

10000 Russos + The Gluts

10000 Russos brengt hun platen uit bij het Londense Fuzz Club records. De kenner weet dan direct uit welk vaatje deze heren tappen. Psychedelische fuzz, kraut en drone is namelijk wat de klok slaat bij dit Portugese trio.

Het karakteristieke transcendentale minimalistische geluid van illustere bands als Neu!, Suicide en Faust vormt duidelijk een inspiratiebron. 10.000 Russos beschikt echter over een geheel eigen en moderne sound. De machinale repetitieve percussie, broeierige vocals, schurende gitaarriffs, experimentele loops van Pedro Pestana en stuwende, motorische baslijnen nestelen zich in je brein tot één lange psychedelische monolitische trip. Luister het meest recente album ‘Kompromat’ uit 2019 en laat je overtuigen. Vooral live op het podium komt de band tot zijn recht, want dit is muziek die je moet ondergaan en voelen!

De Italiaans band The Gluts zijn labelgenoten van 10000 Russos en dat is ook wel te horen. ‘Dengue Fever Hypnotic Trip’ is de titel van hun laatste album uit 2019 en dekt volledig de lading. Snoeiharde psychedelische noise en fuzz, geheel in lijn van een band als A Place To Bury Strangers. Die niet geheel toeval dezelfde producer kent in de persoon van Bob de Wit. The Gluts zijn rauw en intens. Perfect als opener van deze avond.