fbpx
Afbeelding voor Aafke Romeijn + Clean Pete

Club 3voor12

Aafke Romeijn + Clean Pete

zaterdag 29 maart 2014
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 29 maart 2014
start:
22:00 uur

Van Andre Hazes tot Roosbeef en van Boudewijn de Groot tot Spinvis. Nederlandstalige popmuziek is er altijd geweest, maar toch lijkt het er op dat een jonge generatie singer-songwriters er steeds vaker voor kiest zich te uiten in hun moedertaal. Vanavond presenteert club 3voor12/gelderland een double bill met twee van deze talentvolle singer-songwriters: Aafke Romeijn en Clean Pete. Aafke Romeijn is inmiddels woonachtig in Utrecht maar heeft Gelderse roots en debuteerde met een engelstalige EP op het Nijmeegse Norwegianism Records. Vorig jaar maakte Aafke Romeijn de switch naar een volledig Nederlandstalig album: Chin. Ind. Spec. Rest. Een juiste zet: in het Nederlands komt Aafke haar talent voor het schrijven van liedjes nog beter tot haar recht. Met soms grillige, soms grappige teksten ontpopt Aafke zich als een ware woordkunstenaar. Naast de switch naar haar moedertaal slaat Aafke Romeijn ook muzikaal een nieuwe richting in: de voornamelijk piano gedreven singer-songwriter liedjes van haar vorige EP’s hebben plaats gemaakt voor een sound waarin venijnige electronica en synths een grotere rol spelen. Vanavond neemt Aafke haar tweekoppige band mee.

Clean Pete bestaat uit de tweelingzussen Loes en Renee, een celliste en een gitariste. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland ontdekte jurylid Anne Soldaat het folkduo en besloot de dames mee te nemen als voorprogramma met zijn tour. Na de tour vertrokken ze naar Vlieland om daar met Anne Soldaat als producer een album op te nemen. Dat album, met de titel “Al zeg ik het zelf”, is gemixed door de Amerikaanse zanger/multi-instrumentalist Jason Faulkner en verscheen het afgelopen januari op Excelsior Recordings. De tweeling valt niet alleen op door de loepzuivere meerstemmige zang maar ook door de opvallend directe teksten, waardoor het nooit vervalt in kleinkunstige wolligheden.

Elske van Lonkhuyzen en Roos Vlogman zijn twee schrijvers uit de stal van Literair Productiehuis Wintertuin die de avond compleet maken met korte voordrachten. 

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

genre

pop, singer songwriter, nederlandstalig

Aafke Romeijn + Clean Pete

zaterdag 29 maart 2014

placeholder