fbpx
Alamo Race Track

Alamo Race Track

+ AWKWARD i

donderdag 30 november 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 30 november 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur
Alamo Race Track is de indie band rondom zanger en gitarist Ralph Mulder. De band brengt tussen 2003 en 2015 vier ijzersterke platen vol eigenzinnige muziek uit waaronder hun klassieker ‘Black Cat John Brown’. Ze veroveren de harten van menig muziekliefhebber.

Alamo Race Track leek een tijdje van de radar verdwenen maar heeft de afgelopen tijd in stilte gewerkt aan hun nieuw te verschijnen album ‘Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae’. Mulder keerde vanwege het ziekbed van zijn vader terug naar Oost-Groningen waar hij opgroeide en vond daar in opborrelende herinneringen de inspiratie voor het nieuwe album. Terug in Amsterdam besloten Ralph Mulder en Robin Berlijn (kameraad, tevens mede-partner Alamo Landscaping) dat het een logische stap zou zijn om het album op te nemen op de boerderij van de broer van Ralph in het buurtschap Ter Wupping. Alamo Race Track presenteert op 6 oktober ‘Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae’ op Excelsior Recordings. De eerste single ‘Sally H.’ verschijnt op 2 juni.

De support wordt vanavond verzorgd door AWKWARD i. AWKWARD i is het pseudoniem van songwriter/componist Djurre de Haan en de naam waaronder hij inmiddels drie lovend ontvangen albums uitbracht op Excelsior Recordings. Het debuut I Really Should Whisper luistert als een gelaagde DIY plaat met een sterk indiefolk-gevoel, nog ruim voordat die term massaal misbruikt zou worden (hallo Mumford!). Op latere albums wisselt AWKWARD i een voller bandgeluid af met sonore poparrangementen en speelse geluidsexperimenten. De onderwerpen van de liedjes in het AWKWARD i-universum zijn een reis langs zelfspot, absurditeit en melancholie.

genre

pop, rock

media

Alamo Race Track

donderdag 30 november 2023

placeholder