fbpx
Algiers

Algiers

+ Holy Other

dinsdag 23 mei 2023
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 23 mei 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

De genres die Algiers aantikt zijn niet op twee handen te tellen. In een stomend en vloeiend geheel komen post-punk, psychedelische rock, industrial punk en ook electronica, gospel, soul en blues voorbij. Het titelloze debuutalbum kwam in 2015 uit op het gerenommeerde Matador Records en het toen-nog-trio vertrekt meteen daarna met labelgenoten Interpol op tournee. Voor het verschijnen van de langspeler ‘The Underside of Power’ zijn ze gegroeid tot een kwartet. De band staat bekend om zijn maatschappijkritische en politieke standpunten die worden verwerkt in de nummers.

Het nieuwe album ’Shook’ verscheen begin 2023 en de band verwelkomt allerlei gasten op dit album. Aangevuld met een tweede drummer komen er op het album gastrollen voorbij van o.a.Zack de la Rocha van Rage Against the Machine en ook muzikaal wonderkind Billy Woods. In ‘Out of Style Tragedy’ hoor je frontman Franklin James Fisher zingen terwijl Sun Ra’s ‘Nuclear War’ klinkt.

Stereogum heeft mooie woorden over hun album ’Shook’: 

“’Shook’ roept de hectische, overweldigende aanval van slecht nieuws op van het huidige leven. Ook in 1988 voelden mensen zich belaagd door informatie, en de Bomb Squad putte uit dat gevoel toen ze Public Enemy’s ‘It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back’ produceerden. ‘Shook’ voelt als een poging om dat gevoel te vertalen naar een nog grilliger tijdperk.’

“Delen van Shook voelen gek en doodsbang aan, en delen ervan voelen triomfantelijk aan. Soms zijn dat dezelfde delen. Goede plaat. Speel het op je koptelefoon de volgende keer dat je met een trein door een apocalyptisch, gebombardeerd landschap rijd.”

De support deze avond wordt verzorgd door de Engelse elektronische eenmansact Holy Other.

genre

rock, gospel, punk, post punk, industrial, electronic

media

Algiers

dinsdag 23 mei 2023

placeholder