Doornroosje
loader

FortaRock

Anciients + Black Wizard

De Canadese band Anciients maakte grote indruk met hun debuut ‘Heart of Oak’ uit 2013. De vierkoppige band, waarvan er drie de zang voor hun rekening nemen, schuwen het schrijven van langere nummers niet, de gemiddelde lengte ligt rond de zeven (!) minuten. Alleen bands als Opeth en Metallica kwamen daar in het verleden mee weg, maar de Canadezen weten de spanning er over de volle lengte in te houden.

Ook het tweede album ‘Voice of the Void’ uit 2016, uitgebracht via Season of Mist, kon rekenen op uitstekende kritieken. Op deze plaat is het geluid nog verder uitgediept waarbij de heavy sound nog meer aan kracht wint. De combinatie van cleane en rauwe zang, de vele dubbele gitaarpartijen en de stampende drums zorgen voor avontuurlijke, heavy progressieve metal waar het spelplezier vanaf spat. Een absolute aanrader voor fans van Mastodon, Baroness, Tool, Cult of Luna en aanverwanten.

De eveneens uit Canada afkomstige band Black Wizard bevindt zich in dezelfde hoek als Anciients, maar gaat daarbij net de andere kant uit. Het album ‘New Wate’ uit 2015 dat is uitgebracht via Listenable Records bevat de nodige stoner en NWOBHM elementen. Nieuw werk is onderweg.

Bekijk de foto's (Black Wizard)
Bekijk de foto's (Anciients)