fbpx
The Omnific

Fortarock

The Omnific

woensdag 14 augustus 2024
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 14 augustus 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Het instrumentale Australische progressieve rock/metaltrio The Omnific bestaat uit twee bassisten en één drummer. Mix progressieve rock, djent, funk, nintendo core en elektronische soundscapes in de blender en je komt grofweg uit bij het geluid van dit opmerkelijke trio.

Het muzikale vakmanschap van deze Australiërs is indrukwekkend en vormt een welkome afwisseling in het door gitaren gedomineerde progressieve metal landschap. De heren weten de supertechnische composities ogenschijnlijk eenvoudig en met speels gemak te brengen. Het geheel klinkt funky, laidback en energiek tegelijkertijd. Dit alles is gegoten in een geweldige productie. Het is dan ook niet gek dat The Omnific vergeleken wordt met Animals and Leaders en Polyphia. Het nieuw te verschijnen album ‘The Law Of Augmenting Returns’ is de reden dat de Australiërs in augustus Europa aan doen voor een tour waarbij Nijmegen niet wordt overgeslagen.

The Omnific is verplichte kost voor liefhebbers van de bovengenoemde namen, maar ook Plini, Intervals, Chon en Pomegranate Tiger.

genre

metal, progressieve metal

media

The Omnific

woensdag 14 augustus 2024

placeholder