fbpx
Anneke-van-Giersbergen-1920x1080-2

Anneke van Giersbergen + Minka

woensdag 24 november 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 24 november 2021
zaal open:
19:00 uur
start:
19:30 uur
Dit is de nieuwe datum van de verplaatste show van woensdag 17 november.

Anneke van Giersbergen is met gemak de hardst werkende en meest veelzijdige zangeres van Nederland te noemen. Ze zal voor altijd gezien worden als zangeres van The Gathering maar heeft sinds 2007 haar eigen solide solocarrière opgebouwd.

‘The Darkest Skies Are The Brightest’ is het 23e album in de carrière van muzikale duizendpoot Anneke van Giersbergen. De albumtitel verwijst naar de gedachte dat je juist in de donkerste dagen van je leven tot de helderste inzichten komt. De noodzaak om dit album te maken drong zich aan Anneke op toen ze worstelde met onzekerheid rondom het voortbestaan van haar band VUUR en haar huwelijk onverwacht in een crisis belandde.

Ze trok zich terug in een huisje aan de bosrand met alleen een akoestische gitaar en wat opnameapparatuur. Met als resultaat een ontroerend en pijnlijk openhartig album. Zowel tekstueel als muzikaal legt Anneke haar ziel bloot in een intiem geheel van verhalende songs. Ondersteund door akoestische gitaren, strijkers, blazers, slagwerk, verbonden door haar hypnotiserende stem. In de lente van 2022 trekt Anneke solo akoestisch door Europa gaan touren. Dit najaar is ze al te zien en te horen in Nederland met extra muzikanten en een sfeervolle productie.

MINKA maakt tintelfrisse Nederlandstalige electropop met vrolijke rock&roll vibe. Zwevend op de beat neemt ze je mee haar roze wereld in. Een ode aan onbevangenheid: MINKA laat het liefst iedereen dansen. Durf je de dansvloer niet op dan geeft MINKA je een stukje van haar roze wereld mee. Catchy, vrolijk en spannend tegelijk: de onweerstaanbare melodieën zijn niet meer uit je hoofd te bannen.

genre

pop, rock, singer songwriter

Anneke van Giersbergen + Minka

woensdag 24 november 2021

placeholder