fbpx
Arab Strap

Arab Strap

zondag 6 november 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 6 november 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

Met het duo Aidan Moffat en Malcolm Middleton als spil geldt Arab Strap als één van de belangrijkste en meest invloedrijke Schotse bands sinds ze mid jaren ’90 werden opgepikt door radiolegende John Peel. Samen met ‘generatiegenoten’ Mogwai en Belle & Sebastian vormen ze het gezicht van de befaamde Glasgow scene.

De muziek van Arab Strap wordt gedragen door de bariton stem van Moffat. Zijn teksten zijn poëtisch van karakter en hij verkent in zijn teksten schoonheid, droefenis, seks, drugs, liefde en dood.

Dit alles met een lach en een traan. In 2021 brachten ze voor het eerst in 16 jaar (!) weer een nieuw album uit getiteld  ‘As Days Get Dark’. Door pers en liefhebbers werd deze plaat omarmd en werd succesvol. ‘I don’t give a fuck about the past our glory days gone by’. Met deze verklaring trappen ze de nieuwe plaat af. Moffat’s half gezongen en half gesproken verhalen zijn nog altijd een belangrijk onderdeel maar op hun nieuwe album gebruikten ze nieuwe instrumenten en geluiden. Ook voegden ze stijlen als post punk, electronica, disco, grooves toe. Arab Strap is een meer volwassen en wijzere band geworden aldus Moffat.

Aanrader voor liefhebbers van Low, Belle & Sebastian, Mogwai, Tindersticks, The Coral.

genre

rock, post rock, post punk, electronics, slowcore

media

Arab Strap

zondag 6 november 2022

placeholder