Doornroosje
loader

Black Milk & Nat Turner

Curtis Cross aka Black Milk brengt met zijn Nat Turner Band live hiphop doordrenkt met grooves, soul & jazz. Black Milk is een producer en mc uit Detroit. Beïnvloed door A Tribe Called Quest, De La Soul, J Dilla, Pete Rock en The Roots, maakt hij tracks die de muziekgeschiedenis van Detroit samenvatten: rauw, ruig en soulvol tegelijkertijd. Hij werkte in het verleden samen met o.a. J. Dilla, Guilty Simpson, Royce da 5‘9” en gaf hij de afgelopen jaren indrukwekkende live-optredens met zijn band Nat Turner.

Er zijn maar weinig artiesten in de hiphopscene die uitblinken in zowel MC-en als produceren, maar Black Milk mag zich tot dit kleine groepje rekenen. Dit beseften ook de leden van Slum Village die na het horen van een aantal van zijn producties prompt besloten een aantal nummers met hem op te nemen. Hiermee kreeg Black Milk de kans samen te werken met J Dilla, een van de baanbrekende producers die Detroit heeft voortgebracht.

Afgelopen zomer bracht hij zijn zevende album uit genaamd ‘Fever’. Op het album werkt hij samen met diverse muzikanten zoals Chris ‘Daddy’ Dave (D’Angelo, Adele) en Daru Jones (Jack White), en krijgt hij vocale hulp van Dwele, Arron ‘Ab’ Abernathy en Sudie.

Aanrader voor liefhebbers van Oddisee, J. Dilla, Talib Kweli, Slum Village maar ook bands als The Roots, De La Soul en A Tribe Called Quest