Doornroosje
loader

Wild One

Blackbird

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. Ze combineert rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers met een stem waarin folk en soul doorklinken. Een sound die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra.

De van oorsprong Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Ze groeide op met de platen van John Denver, The Eagles. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Beïnvloed door artiesten als Joni Mitchell, Lianne la Havas, First Aid Kit en John Mayer schreef Blackbird haar eerste nummers op een akoestische gitaar.

Merel studeerde jazz en pop in Utrecht en reisde daarna door naar Amsterdam om zich daar onder te dompelen in de muziekscene. De zangeres heeft een krachtige, zuivere stem en een aanstekelijke presence op het podium.

“Een waanzinnige zangeres en geweldige songwriter.” “Tering, dat klinkt goed zeg.” – Douwe Bob
“Man, even een staande ovatie…Wauw, dit is echt f*cking goed!” – Gerard Ekdom

Bekijk de foto's