fbpx
Brutus

Brutus

+ Psychonaut + Doodseskader

donderdag 2 maart 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 2 maart 2023
zaal open:
19:00 uur
start:
19:30 uur

Vanavond drie uiterst getalenteerde alternatieve acts uit België op de bühne van Doornroosje. Brutus, Psychonaut en Doodsekader behoren tot het beste wat onze zuiderburen te bieden hebben momenteel.

Het uit Leuven afkomstige trio Brutus maakte in 2017 naam en faam door verbluffende optredens te geven op o.a. Eurosonic en Pukkelpop. Drumster Stefanies voorliefde voor Slayer, gitarist Stijns fascinatie voor Bruce Springsteen en bassist Peter’ hang naar The Weeknd vormen een sonische smeltkroes die het Leuvense trio een eigen geluid geeft dat het midden houdt tussen post-rock & -metal, math rock, sludge en punk.

Psychonaut heeft zichzelf bijzonder snel naar de top van de Belgische underground gelanceerd. Lange instrumentale gedeeltes, scherpe contrasten, een zweverige sfeer en intrigerende, slepende tracks kenmerken het debuutalbum ‘Unfold the Man’ dat in 2020 is uitgebracht door Pelagic Records. Pompeuze, beukende gedeeltes worden afgewisseld met mystieke, melodische passages. Het is post metal van het hoogste niveau. Het tweede album ‘Violate Consensus Reality’ verschijnt binnenkort.

Doodseskader is het verhaal van een vriendschap tussen twee gepassioneerde Belgische muzikanten, de één is beter bekend als bassist van Amenra, de ander heeft zijn  sporen verdiend bij o.a. Kapitan Korsakov en Onmens. Bij Doodseskader kunnen ze hun wildste creatieve ideeën kwijt. Ze combineren op creatieve wijze sludge met raps en loodzware industrial-klanken. Degenen die erbij waren op het Valkhof Festival weten wat te verwachten!

genre

rock, psychedelische rock, sludge metal, punk

tijdschema

  • 19.30 - Doodseskader
  • 20.25 - Psychonaut
  • 21.30 - Brutus

media

Brutus + Psychonaut + Doodseskader

donderdag 2 maart 2023

placeholder