Doornroosje
loader

Chain & The Gang + Suit and Tie Johns

Zanger en oprichter Ian Svenious is een cultster in de Amerikaanse muziekscene. Hij was niet alleen de frontman en lid van Nation Of Ulysses, Weird War, Cupid Car Club maar ook van The Make Up. Deze bands deelden dezelfde leden en het geluid was van grote invloed op bands als At The Drive In en Refused. Naast muzikant, frontman en zanger is Ian ook acteur, internet talkshow host en schreef hij het boek ‘The Psychic Soviet’. Met Chain & The Gang maakt Ian een mix van garage, soul, rafelige punk en lofi liedjes. Ondertussen heeft Ian meer dan 15 albums en ruim 20 singles op zijn naam staan en vanavond zal Chain & The Gang zeker veel spelen van hun nieuwste album ‘In Cold Blood’. Het album rammelt weer aan alle kanten inclusief de drums van Vivian Girls drumster Fiona Campbell. Ian is met opvallende gortdroge en soms hysterische stem weer ouderwets op dreef.

Nijmegen is de laatste jaren een broeinest van coole muziek. De nieuwste loot aan de boom is de ‘psychedelicgaragediscobluesband’ Suit And Tie Johns. Een fijne mix van Dr. Feelgood, Ty Segall, The Oh Sees, Velvet Underground, Them, White Fence, Syd Barett en noem ze maar op en met een ferme shot fuzz en space-echo.
Grooves om lekker tegen aan te leunen of ferm op te dansen. ‘As we speak’ wordt de laatste hand gelegd aan het debuutalbum (geproduceerd door Henk Jonkers: zZz, Hallo Venray, Claw Boys Claw) en verschijnt begin 2013.
Bekijk de foto's (Suit and Tie Johns)
Bekijk de foto's (Chain & The Gang)