fbpx
Afbeelding voor Colour Haze & My Sleeping Karma

Colour Haze & My Sleeping Karma

zondag 19 maart 2017
Archief
Voorverkoop normaal:
€ 17,50
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 19 maart 2017
start:
19:45 uur

Vanavond een heuse double-bill van twee giganten in een bescheiden, edoch almaar uitdijend en levendig, genre waarin uitgesponnen klanktapijten en muzikale psychedelische trips de boventoon voeren. 

Zowel Colour Haze als My Sleeping Karma opereren in de voorhoede van de psychedelische stonerrock scene en hebben beiden een naam hoog te houden waar het sterke live-performances aangaat.

Colour Haze is sinds een dikke twintig jaar het vlaggenschip van de Duitse stonerrock, maar ook van het vermaarde label Elektrohasch dat de band zelf bestiert. Stefan Koglek, de frontman van het trio, is een charismatisch type van het bezwerende soort. Zijn gitaarspel is soepel en gedetailleerd, maar heftig en zwaar waar nodig. De nummers ontaarden live regelmatig in lange uitgesponnen jams waarbij altijd weer op natuurlijke wijze het oorspronkelijke liedje teruggevonden wordt. De band leunt sterk op de late jaren zestig, maar vervalt niet in wollige zoetigheid. De groove is dik en bluesy, het stevige gitaarspel maakt het reeds tien studio-albums en zeer veel live-optredens helemaal af.

Bij het andere slagschip van onze oosterburen, My Sleeping Karma, staat de individuele kwaliteit van de muzikanten volledig in dienst van de nummers en de sound. My Sleeping Karma pulseert als Tool en voegt het abstracte kader van God is an Astronaut daaraan toe, natuurlijk gelardeerd met velerlei bezwerende elementen vanuit een psychedelische invalshoek. Deze band is een aanrader voor iedere liefhebber van stevige psychedelische rock die live uitvoeringen wel graag strak en modern belieft.

Beide bands komen in 2017 met nieuw plaatwerk. Deze enige clubshow op Nederlandse bodem mag voor zowel fanaten als nieuwsgierigen zeker geschaard worden onder de vermaarde noemer ‘niet te missen’.

genre

rock, spacerock, stonerrock

Colour Haze & My Sleeping Karma

zondag 19 maart 2017