Doornroosje
loader

FortaRock

Conan + Monomyth

Vorig jaar maakten ze grote indruk op Roadburn Festival, dit jaar brengt hun Europese tour het Britse drietal van Conan wederom naar Nederland. Het bezoek van deze sludge doom-metal band valt dit keer samen met de release van hun nieuwe live album Mount Wrath op het label Burning World Records.

Conan maakt gretig gebruik van de grondbeginselen van doom: lange nummers, gitaren die zo ver mogelijk omlaag gestemd zijn en tempo’s die maximaal tot in de middenregionen reiken. Er zijn twee elementen waarmee Conan zich onderscheidt van de rest: riffs met een onontkoombare hook en de monsterlijke groove van doom! 

Helaas heeft Necro Deathmort wegens familie omstandigheden het geplande optreden @ Merleyn, aanstaande vrijdag samen met Conan, moeten afzeggen. De band zal worden vervangen door Monomyth met in de gelederen drummer Sander Evers, beter bekend van het legendarische 35007. Verwacht uitgerekte zware psychedelische instrumentale jams waarbij je langzaam in meegezogen. Hun debuut album is in de maak en zal worden uitgebracht door Burning World records.

Bekijk de foto's (Monomyth)
Bekijk de foto's (Conan)