fbpx
Country Westerns

Country Westerns

dinsdag 29 oktober 2024
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 29 oktober 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

Het is geen country noch western. Het uit Nashville afkomstige Country Westerns vermengt op hun eigen wijze rootsrock met punk en rock-’n-roll. Hun muziek doet denken aan artiesten als Slobberbone, Uncle Tupelo en The Replacements

De eerste EP  van Country Westerns bevat een paar covers hun inspiratiebronnen en muzikale helden o.a. Richard Thompson, Jad Fair en Dead Moon. In 2020 verscheen hun titelloze debuutalbum met 12 uptempo nummers vol gruizige gitaren, stevige drums en de vol overgave zingende frontman Joey Plunket.

Plunket begon zijn muzikale carrière in de hardcore-scene. De in Atlanta geboren muzikant verkoos toch de akoestische gitaar boven de elektrische en begon een solo carrière. Totdat hij zijn vriend Brian Kotzur tegenkwam. Kotzur is een undergroundlegende uit Nashville, drumde vóór Country Westerns voor Silver Jews en Crooked Fingers. Zijn percussieve talenten leidden er ook toe dat hij in bands speelde met Duane Denison van The Jesus Lizard en countrylegendes Bobby Bare Jr. en Charlie Louvin. Jordan Jones -voorheen van de glamourrockers Easy uit Los Angeles- speelt drums.

genre

rock, rock & roll, punk, roots

media

Country Westerns

dinsdag 29 oktober 2024

placeholder