Doornroosje
loader

Curtis Harding

Curtis Harding is een soulman in hart en nieren. Als zoon van een gospelzangeres leerde hij al jong dat het maken van muziek niet alleen draait om de mooiste stem en de juiste noten halen, maar dat gevoel en eerlijkheid wellicht nog een grotere rol spelen. Daarin lijkt de charismatische artiest erg op zijn grote voorbeelden Otis Redding, Sam Cooke, Bo Diddley en B.B. King.

Curtig Harding werkte al samen met Outkast en Cee Lo Green toen hij Cole Alexander van The Black Lips ontmoette. De twee mannen delen een passie voor vintage soulmuziek en besloten om samen muziek te maken. Een onwaarschijnlijke combinatie, een garagerocker en een soulzanger, maar het resultaat is bijzonder: Hardings debuutalbum ‘Soul Power’.

‘Face Your Fear’, zijn tweede plaat, verscheen vorig jaar en werd geproduceerd door Danger Mouse en Sam Cohen. Ook op dit album komen zijn talenten prachtig naar voren: zijn beweeglijke mix van stijlen als soul, rhythm & blues en rock. Hier en daar doen zijn nummers je denken aan Curtis Mayfield en James Brown. Curtis Harding grijpt dan ook terug naar de soul van weleer, maar hij doet dat met respect en weet er zijn eigen draai aan te geven.

Bekijk de foto's