Doornroosje
loader

Soulcrusher

Dark Buddha Rising + Fuoco Fatuo

Dark Buddha Rising maakt al jaren indruk met hun indrukwekkende transcendentale doom. De lange massieve esoterische nummers roeren diep in de menselijke psyche met krachtig reperterende ritmes en majestueuze riffs. Live shows van deze Finnen zijn van buitencategorie en worden gebracht op een sonisch volume waar je U tegen zegt. Op de afgelopen editie van Roadburn gaf de band nog een magistraal optreden in samenwerking met Oranssi Pazuzu onder de noemer ‘Waste Of Space Orchestra’.

De band heeft sinds 2007 vijf langspelers uitgebracht waarvan ‘Inversum’ uit 2015 de laatste is. In april dit jaar verscheen de EP ‘II’ via het befaamde Neurot Recordings. Dark Buddha Rising is nog maar weinig te bewonderen geweest in Nederland. De afgelopen jaren stonden ze op Roadburn en Le Guess Who. Ditmaal doen ze Nijmegen aan voor een van hun zeldzame headline shows. Een uitgelezen kans voor liefhebbers van Yob, Conan, Ufomammut, Bongripper en aanverwanten.

Het voorprogramma wordt verzorgd door een al evenzo bijzonder band; Fuoco Fatuo. Deze Italiaanse band bedient zichzelf van beklemmende ‘funeral doom’. Traag en loom ploegende riffs, begeleid door desolaat klinkende grunts staan er op het menu. hun albums vinden hun weg naar de mensheid via Profound Lore Records. Een label dat een neusje heeft voor kwaliteit.

Bekijk de foto's (Fuoco Fatuo)
Bekijk de foto's (Dark Buddha Rising)