Doornroosje
loader

Dawes

De Californische band Dawes bracht in 2009 hun de debuutalbum ‘North Hills’ uit. De titel verwijst naar de Laurel Canyon-scene in Los Angeles waar in de jaren 60 & 70 de muzikale hoogtijdagen werden gevierd door bands The Byrds, Joni Mitchell, Buffalo Springfield en Graham Nash. De opnamen vonden dan ook plaats in Laurel Canyon in een zelfgemaakte analoge studio.

Dawes maakt ambachtelijke en tijdloze nummers vol prachtige harmonieën en stijlen als roots, folk, country en rock. Het viertal is duidelijk beïnvloedt door de muziek van onder andere The Band, Allman Brothers, Crosby, Stills, Nash & Young en The Eagles maar sluit ook aan bij bands van nu zoals Wilco, Ryan Adams, Band Of Horses en The Avett Brothers.

Zanger en liedjesschrijver Taylor Goldsmith is niet alleen bedreven in het schrijven van tijdloze nummers maar is ook een uitstekende zanger. De band oogst veel succes in hun thuisland: Robbie Robertson huurde hen in als begeleidingsband, Jackson Brown werkt graag en regelmatig samen en Mumford and Sons nodigde hen uit als ‘special guest’ tijdens hun tournee door Noord-Amerika. In 2011 verscheen ‘Nothing is Wrong’ en dit voorjaar verscheen hun derde langspeler getiteld ‘Stories Don’t End’.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

Bekijk de foto's