fbpx
Dotan

Dotan

zondag 24 november 2024
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 24 november 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Dotan gaat dit najaar op tour met zijn band en komt daarbij terug naar Doornroosje! Het nieuwe werk van de singer-songwriter klinkt zonniger dan ooit.

Dotan gebruikt zijn muziek voornamelijk als een uitlaatklep voor zijn diepste gevoelens. De zanger begon tien jaar geleden op een bescheiden manier aan zijn muziekcarrière: pas na het spelen van honderden huiskamerconcerten om zijn podiumangst te overwinnen, bracht hij in 2014 zijn langverwachte debuut ‘7 Layers’ uit. Direct groeide hij, met dank aan hitsingles als ‘Home’ en ‘Hungry’, uit tot een van de graagst geziene gasten op de Nederlandse en Europese podia, met als absolute climax het uitverkochte concert in Ziggo Dome eind 2015.

In 2019 beklom Dotan opnieuw de internationale hitlijsten met ‘Numb’. Dit was het begin van een nieuw tijdperk voor de artiest, waarbij hij een meer opgewekt en kleurrijk popgeluid ontwikkelde, dat hij voorheen vaak uit de weg ging. Dit traject volgt Dotan ook voor zijn nieuwe album, dat is geïnspireerd door licht, en niet door duisternis. Gewapend met een akoestische gitaar heeft hij gewerkt aan nummers die de verhalen vertellen die dicht bij hem liggen. Hij put dan ook uit de muziek die hij als kind veel luisterde samen met zijn vader: artiesten als James Taylor, Cat Stevens en Neil Young. Het resultaat is dat Dotan zonniger klinkt dan ooit, zoals ook goed te horen is op de single die eerder dit jaar verscheen, getiteld ‘Louder’.

genre

pop, singer songwriter

media

Dotan

zondag 24 november 2024

placeholder