Doornroosje
loader

Escape-Ism

Geen webverkoop
21 nov 2018
  • Normaal€ 11,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Escape-ism is een alias van Ian Svenonius, performer, schrijver, filmmaker en als muzikant bekend van o.a. Chain And The Gang en The Make-Up.

Met een simpele verzameling instrumenten zoals gitaar, een analoge drummachine en een cassettedeck maakte Svenonius twee albums waar stijlen als kraut, wave, en fuzz elkaar subtiel afwisselen. Op het eerste gehoor klinken beide albums rock ‘n’ roll, maar dan met een twist. In de verte klinkt het geluid van Suicide door. Naar eigen zeggen is het ‘profound, prophetic, perverse, and poetic’.

Onder de naam Escape-ism bracht hij eerder dit jaar het album ‘Introduction to Escape-ism’ uit, en nu komt hij al met het vervolg, getiteld ‘The Lost Record’. Een ‘lost record’ is vaak een plaat die wordt overgeslagen, ondergewaardeerd, of die zelfs nooit uitgebracht is. Vaak blijkt zo’n album later juist een cultfavoriet. Escape-ism bestempelt zijn plaat nu al als legendarisch en ondergewaardeerd tegelijkertijd, en loopt daarmee meteen voor de muziek uit. Is dit een lange neus naar de hype-machines van de media, en misschien wel naar onterecht gekoesterde obscuriteit van artiesten zelf? Stap in de wereld van Ian Svenonius en beoordeel het lekker zelf.

Bekijk de foto's
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden